•  
  •  

 

 

Новини

Отбелязване на Световния ден в памет на жертвите от ПТП в ПГЗ „Христо Ботев“ - Ямбол

 

С поредица от мероприятия Професионална гимназия по земеделие  отбеляза  Световния ден в памет на жертвите от ПТП, който се провежда всяка година в предпоследната неделя на м.ноември:

 

В Час на класа на 19.11.2018г. учители и ученици разговаряха за  действията си  като участници в пътното движение. Под ръководството на учителите по ИТ ученици от 8-ми, 9-ти и 10ти клас изработиха презентация, представена пред училищната общност в заседателната зала на ПГЗ, както и  и постери,  посветени на събитието, които поставиха на видно място в централното фоайе на училището. По големите ученици от 11-ти и 12-ти клас, придобили свидетелства за управление на МПС или такива, които все още се обучават и им предстои изпит пред КАТ  участваха в  състезание по майсторско управление на лек автомобил  с изпълнение на 5 елемента на учебния полигон на Гимназията. Успоредно с това се проведе и състезание по бързо и безпогрешно решаване на листовки. В тази категория се състезаваха  ученици, които се обучават в ПГЗ за придобиване на свидетелство за управление на автомобил – Категория В.

 


„Прочети и се събуди!” 


Това бе мотото на акцията, която членовете на Ученическия парламент в ПГЗ „Христо Ботев” реализираха днес. Тя бе посветена на 1-ви ноември - Ден на народните будители. 
Със съдействието на г-жа Караколева,учител по Български език и литература, те подбраха популярни цитати от творби на възрожденски автори, крилати фрази и мисли на будителите, които достигнаха до всеки ученик, учител и служител на гимназията на лотариен принцип.


„Не се гаси туй, що не гасне!”, „Пази, Боже, сляпо да прогледа!”, „Дела трябват, а не думи”, „Струвай добро, да намериш добро”, на Вазов, Алеко, Левски и Петър Берон са само част от поучителните и мъдри думи, които учениците си припомниха. Междувременно в централното фоайе на гимназията учениците от 12-ти клас поставиха постер с портрети и информация за народните будители. Инициативата им бе подкрепена от инж. Райкова–учител по професионална подготовка и г-жа Радоева-учител по история – истински будители на народната свяст!

 

 


Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“ гр.Ямбол, училището, което подготвя висококвалифицирани кадри за развитието на модерното земеделие, изпраща още една динамична и успешна учебна година. Резултатите от учебно-възпитателната дейност са по-високи в сравнение с миналата година, възпитаниците на училището завоюваха престиж за гимназията в редица национални състезания.

 


 

Атрактивни състезания и демонстрации в Деня на отворените врати в ПГЗ „Христо Ботев” Ямбол

 

pictДа завършиш средно образование с професионална квалификация и търсена на пазара на труда специалност, плюс това и с шофьорска книжка! Това безспорно е отлична комбинация и тя е налице за всички завършващи зрелостници в ПГ по земеделие „Христо Ботев” Ямбол.

 

Демонстрация на наученото, придобитото като специалност, професионална квалификация и майсторско управление на автомобил и земеделска техника по традиция бе представена от учениците на училището в навечерието на патронния празник на училището – 2 юни. Прочетете повече ТУК

 


 

Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“ гр.Ямбол организира традиционните състезания по майсторско управление на автомобил и земеделска техника в световния ден на предизвикателството 31.05.2017г.


Празнично приветствие на Директора на ПГЗ "Христо Ботев"

 

тодоров

Уважаеми колеги, скъпи ученици
Днес, на 24 ти май словото на светите първоучители ни кара да си припомним, че „и ний сме дали нещо на света“. Това, с нищо несравнимо в българската история дело, е големият повод да се гордеем, че сме българи повече от хилядолетие.

 

Днес е денят, в който всеки българин ясно осъзнава, че е горд потомък на нация, положила основите на европейската цивилизация. 24-ти май е символ на достойнство, на традиция и духовност. Прочетете повече ТУК

 


Снимка

Благовест Димчев Стоянов от 12 "а" клас е първият носител на „Ботевска награда” в Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев” Ямбол. Тя ще бъде връчвана всяка година на зрелостник с най-висок успех, с отговорно поведение към извънучилищните дейности в гимназията, както и за високи достижения в обучението в съответната специалност. Прочетете повече ТУК , а видеоматериал от награждаването вижте ТУК 


 


Професионалната гимназия по земеделие „Христо Ботев“ изпрати своите абитуриенти от Випуск 2017 година. 65 са зрелостниците, които завършват специалността „Механизация на селското стопанство“.


Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев” Ямбол изпрати днес своите зрелостници. Всички тези млади хора излизат от училището със специалност, която е една от най-търсените в момента: "Механизация на селското стопанство". Много от тях вече имат предложения за работа веднага след зрелостните изпити. Други ще продължат образованието си във висши учебни заведения.
Един от тях обаче днес получи специалната "Ботевска награда" за високи достижения в обучението и висок успех – това е Благовест Димчев Стоянов от 12 "а" клас. Прочетете повече ТУК


Професионалната гимназия по земеделие „Христо Ботев“ в успешно партньорство с агробизнеса.Представителите на аграрния бизнес търсят все по-широко партньорство с ПГ по земеделие в града Ямбол. От години възпитаниците на ПГЗ „Христо Ботев“ провеждат производствена практика в масивите на земеделски производители от региона. Така агробизнесът може да разчита на по-добре подготвени кадри за отрасъла.


Професионалната гимназия по земеделие „Христо Ботев“ в Ямбол отбеляза с празничен ритуал Трифон Зарезан - Деня на лозарите. Това е традиция в учебното заведение, което подготвя специалисти за работа във всички сфери на земеделието.

 

И още ... - ВИДЕО е СНИМКИ от празника на 14.02.2017 година в ПГЗ "Христо Ботев" гр.Ямбол.


Излезе първият брой на ЕЛЕКТРОННИЯ ВЕСТНИК вестник на ПГЗ "Христо Ботев" гр.Ямбол - ТУК


ПРОТОКОЛ №1 от заседание на Обществения съвет към ПГЗ „Христо Ботев”– Ямбол за избор на председател на обществения съвет.

ПОКАНА за провеждане на първо заседание на Обществения съвет към ПГЗ „Христо Ботев”– Ямбол. Заседанието ще се проведе на 21.12.2016 г. от 17.30 часа в учителската стая на ПГЗ „Христо Ботев”.

ПОКАНА за свикване на събрание на родителите за избор на 3-ма родители за членове на Обществения съвет към ПГЗ „Христо Ботев”– Ямбол. Събранието ще се проведе на 30.11.2016 г. от 17.00 часа в ПГЗ „Христо Ботев”.


По повод световния ден в памет на жертвите от пътнотранспортни произшествия, който тази година се чества на 20-ти ноември, в Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“ – гр. Ямбол бяха  организирани редица мероприятия:
- На 17.11.2016г. бе открита изложба с карикатури и кратък текст към тях,  посветена на събитието.
- На 18.11.2016г. в извънреден Час на класа, посветен на събитието в централното фоайе на училището на учениците бе показана презентация, свързана с темата, както и филм, предоставен от учебния кабинет по безопасност на движението в училището, илюстриращи причините и следствията от неразумните действия на пътя, както от страна на шофьорите, така и от страна на пешеходците.
- На 21.11.2016г. /понеделник/ от  12:30 часа на учебния полигон на гимназията се проведе състезание и демонстрация по майсторско управление на автомобил от ученици на ПГ по земеделие.

На събитието  бяха поканени и  присъстваха и ученици от основните училища. Мероприятието започна с лекция по безопасност на движението, изнесена от г-н Илиан Бонев – инструктор в гимназията. Той запозна малките ученици не само с правилата за движение, но и с тези за безопасно ползване на пътни превозни средства, нуждата от ползване на колани, правилното качване и слизане от автомобил и автобус и др.