НЕВЕРОЯТЕН УСПЕХ НА КЛУБ "ТЕНИС НА МАСА"

На празника на виното и любовта, нашите девойки от Клуб "Тенис на маса" завоюваха ПЪРВО МЯСТО в общинските ученически игри. 

    


Природни феномени и забележителности в югоизточна България

На 22.01.2024 г. участниците в групата за дейности по интереси при клуб „Опознай Родината виртуално и реално” към ПГЗ „Христо Ботев”, Ямбол, с ръководител Даниела Сотирова проведоха представителната изява на тема „Природни феномени и забележителности в югоизточна България“.

Под формата на виртуално пътешествие учениците представиха проучените от тях природни забележителности в югоизточна България.

Проведена бе и тестова игра провокираща мисленето на участниците и гостите на изявата. Чрез играта те показаха познания си за географското положение и границите на България.
 

Линк към играта: https://geograf.bg/bg/quiz/testova-igra-geografsko-polozhenie-i-granici-na-blgariya


 

Да живеем екологично

С много хъс, творческо настроение и смях премина и зимната представителна изява на клубът ни с насоченост към екологията, здравословният начин на живот и спорта. Докато навън е студено, учениците от Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“, гр. Ямбол използват момента да бъдат креативни и да покажат как можем да допринесем за Екологично съобразния начин на живот, като едновременно с това можем да творим с материали които са предвидени за „отпадък".

 


 

„Бъди в крак с времето, умей да анонсираш себе си“ – с това мото се проведе представителна изява на Клуб „Дигитална креативност“ към ПГЗ „Христо Ботев“.

Участниците в клуба поканиха ученици от различни класове и разказаха за уменията, които придобиват с помощта на Програмата на Академия Телерик „Уеб програмиране“, по която те навлизат в света на програмиране с НТМЛ. Оказаха съдействие на гостите да опитат и създадат една своя начална страница на уебсайт. В края на събитието участниците в клуба обявиха, че след преминаване на цялостното им обучение в рамките на 36 часа ще организират поредна среща с желаещи ученици от училището, на която ще разкажат за пътя, който са извървяли самостоятелно, за да се научат да създават цялостни проекти от нулата, да превръщат всяка своя идея в реалност с лекота, да се запознават с най-разпространените технологии в уеб програмирането и да опознават съвременните платформи за бързо и лесно създаване на уеб приложения.

      

                    

 

По Коледа стават чудеса

С много усмивки и добро настроение премина коледното веселие в ПГЗ "Христо Ботев" гр. Ямбол. Представителната изява на клуб "Десета муза" с р-л госпожа Гергана Чирпанлиева взривиха фоайето на гимназията с пресъздаването на традициите и обичаите на нашия край. Бяха връчени наградите за участие в предколедните конкурси за украса на училището и други. По Коледа стават чудеса и се радваме,че ние осигурихме такива!

 

Вълшебната магия на Коледа

Озарени от магията на Коледа премина коледното веселие в ПГЗ "Христо Ботев". Представителната изява на Клуб за народни танци "Гайтани" с ръководител Г-н Георги Джелебов, създадоха много настроение и приятни емоции с пресъздаването на традициите и обичаите на Българина от нашия край. По Коледа стават чудеса, и ние се радваме, че осигуряваме такива! Нека вълшебната магия на Коледа, докосне всеки и сбъдне мечтите му!

Новогодишни зимни пейзажи

Това беше темата на представителната изява на клуб "Приложни изкуства" в ПГЗ "Христо Ботев" гр. Ямбол. В навечерието на Коледа учениците съвместно с г-жа Бакалова изготвиха зимни пейзажи върху стъкло с техника "декупаж". Произведенията прекрасно се съчетаха с коледното настроение на ученици и учители. Учениците от клуба изработиха коледни картички, които бяха подарени на възрастни хора от Старчески дом гр. Ямбол.